Eltűntek Világnapja

missing.jpg Az Amnesty International nemzetközi emberjogi szervezet 2000-ben nyilvánította augusztus 30-át az Eltűntek Világnapjává.
Az emléknap felhívja a figyelmet a külső és belső erőszak, fegyveres konfliktusok következtében eltűnt emberekre és az eltűntek családtagjainak szenvedésére.


A Magyar Vöröskereszt Keresőszolgálata elsősorban külföldön elveszett családtagok felkutatását vállalja, ha a rokonok között háborús konfliktus, vagy természeti katasztrófa miatt szakadt meg a kapcsolat. Bővebb információt a www.keresoszolgalat.hu oldalon találhatnak.
Kivételes, humanitárius alapon segítenek megkeresni állami gondozásban felnőtt személyek szüleit, testvéreit, akik egyáltalán nem ismerik családtagjaik adatait. (Amikor a keresett személyt megtalálják, tájékoztatják arról, hogy ki keresi, és ha ő nem kívánja tartózkodási helyét felfedni, azt nem közlik a keresővel.)

A Nemzetközi Vöröskereszt adatbázisához naponta több ezer kérés érkezik a világ különböző pontjairól; egy-egy keresés évekig is eltarthat. Legtöbbször háborúk, polgárháborúk, természeti katasztrófák feltehető áldozatai után érdeklődnek: a volt Jugoszlávia területén például csaknem 40 ezer embernek veszett nyoma az évtizedes fegyveres összetűzésekben, a legtöbbnek közülük Boszniában.

Magyarországon évente 13-14 ezer személy (közülük 8-9 ezer gyermek) eltűnése miatt tesznek bejelentést, de 80-90 százalékuk néhány napon vagy héten belül előkerül, s csak néhány eset okoz komoly gondot a rendőrségnek. A határok nyitottá válásával sokan kalandvágyból, környezetük tájékoztatása nélkül hagyják el az országot, és a fiatalok pénz és jövedelem nélkül könnyen bűncselekmények áldozataivá válhatnak.

Az eltűntek felkutatásához régóta segít a Csellengők című televíziós műsor, és több internetes adatbázis is (pl. ezerlampasejszakaja.hu, eltuntkereso.network.hu).
Az eltűnt gyermekeknek külön világnapjuk van május 25-én.Forrás: MTI, Magyar VöröskeresztMit tehet azért, hogy azonnal értesüljön, ha találunk egy raktártételt, amit még a szokásosnál is alacsonyabb áron tudunk kínálni?

Amit most tehet: iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogyan vásároljak valóban minőségi öltönyt jóval a piaci ár alatt?
Öltöny, zakó, nadrág, nyakkendő,
MrSale Öltönyüzlet kifutó márkás férfiruházat nagykereskedelmi áron.
1066 Budapest, Weiner Leó utca 20.
Tipp:
online rendelés - társasjáték